2014-12-15

Karácsonyi falfirka


A gyerekjátszó (nemrég zöldből feketére váltó) krétafala méretes példány, évek óta uralja a szoba egyik falát. Igaz, a mindennapokban ma már ritkán van használatban, de most főszerepet kapott: a karácsonyi házi fotók hátteréül szolgált.
A kávézókban, éttermekben felbukkanó profi krétarajz persze komoly technikát / gyakorlatot igényel, és az sem árt, ha inkább egy vízbázisú festékkel töltött, lemosható krétafilccel esünk neki egy ilyen feladatnak, de a képek tanúsága szerint, abból sem lesz semmi baj, ha mindezeket nélkülözzük. Az ötlet, hogy ezt mi is megcsináljuk, hirtelen jött, úgyhogy nemhogy tapasztalatot nem szereztem, de még fehér krétát is alig találtam itthon. 



Órákig tudtuk volna még folytatni a mintasort, újabb háttereket kreálva, de ez most csak inspirációnak készült, hogy megnézzük, mit lehet egy óra alatt kihozni a projektből. A variációk száma persze végtelen (a neten tudtok keresgélni még ötleteket).




Ha van időtök, az elkészült képeket tovább lehet turbózni grafikai szerkesztő programokkal, ehhez még csak letölteni sem szükséges semmit, online már egy csomó minden elérhető. Hozzáadhattok például feliratokat, szezonális mintákat. Ha kész, lehet belőlük nyomtatható üdvözlőkártya, ajándékkísérő vagy képeslap, de még ajándék is a nagyszülőknek.


Ha nincs otthon krétafalatok, rajzolhattok egy kifeszített textilre, vagy visszaszedhető dekortapasszal mintázhattok közvetlenül a falra, a lényeg a vizuális játék a dimenziókkal.



Remélem, sikerült fokozni a karácsonyi hangulatot! :D Advent harmadik vasárnapja után még sok mindennel jövök, ha nem akartok semmiről lemaradni, kövessétek a Kedvenc Otthon facebook oldalát!


Ilyen menő animgifekket is gyárthattok az animgif.me oldalon elektronikus képeslap gyanánt, hogy egy picit se ugráljon a kép (mint az enyém), használjatok a fotózáshoz állványt vagy tegyétek fix helyre a gépet. Jó szórakozást! 

Fotók: Kedvenc Otthon

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: