2014-12-12

Karácsonyi kollekciók - hol, mit találsz?



Ebben az évben a ZARA révén eggyel több márka "home" részlegének kínálatából válogathatunk, örvendetes hír, számomra stylist szempontból meg pláne. Anno a Butlers, majd a H&M Home megnyitása, az F&F Home megjelenése is sokat dobott az évekig az  IKEA és mondjuk a KIKA által uralt lakásdekorációs piacon (hangsúlyoznám, hogy a hétköznapi, átlagembernek elérhető szinten), színesítve a kisebb szortimentet vivő, általában egy stílusban maradó boltokkal, és természetesen az erre szakosodott design üzletekkel.
Ráadásul a skandináv stílust képviselő, nemsokára a 3. budapesti áruházukat nyitó Ikea mellett ezek az üzletek egyértelmű minőségi ugrást jelentenek a termékeikkel. De mielőtt belebonyolódnánk valami piaci elemzésbe, nézzük a választékot, ami minden bizonnyal mindazok szívét megdobogtatja, akik szeretnek és tudnak valamifajta egységben gondolkodni az ünnepekről: a tányéralátéttől a karácsonyfadíszekig.

A ZARA Home nem csak az asztal felöltöztetésében erős, a textilekből, díszpárnákból, kisebb kiegészítőkből is nagy a választék, mindenesetre inspirálóak ezek a kompozíciók. Gyengéim az asztalterítők, eddig nagyon ritkán lehetett hozzájutni szép példányokhoz.









A H&M Home részlegére mindig érdemes betévedni, árban is megfizethető darabok vannak, azok is találnak maguknak valót, akik a glamouros cuccokat szeretik (idén különösen sok az aranyló, bronzos csillogás), és azok is, akik a romantikus vidéki stílusban mozognak. A sokféle színt felvonultató alapkategóriás bársonypárnák pl. szuperek ár/érték arányban.












Az IKEA ünnepi fényeit nagyon szeretem, mert egyszerűek és mutatósak, anélkül is megállják a helyüket, hogy minden egyébbel túlflancolnánk a lakást, de hát ez a stílus erről (is) szól, a kevesebb néha több..










A Butlers nagy kedvenc, gyakorlatilag mindenből találunk valamit, ami szükséges lehet. Ugyan kevés bútordarab / lámpa tűnik fel az üzletben, de érdemes a katalógusukat böngészni, mert akadnak benne szép példányok, amit rendelni lehet. Ilyenkor karácsony tájékán erős a kínálat kisebb-nagyobb égősorból, girlandokból, koszorúkból is. A sütinyomó pecsét is tuti, a készülődésben jól jöhet, még akkor is, ha nem a szokványos formában használod, ahogy én tettem.. Ha vicces, játékos, cuki karifadíszekre vágsz, ide menj! 






F&F Home sokszor kimarad a gondolkodásból, ha keresünk valamit, már nem egyszer éreztem úgy, ha tanácsot adtam valakinek, hogy újat mondtam.. Igaz, hogy nem mindegyik üzletükben van meg a teljes választék, de ne hagyjuk ki a sorból, mert jó alternatívát kínál a kisebb pénztárcára pozicionált termékekből.








Az ünnepi kínálatból én egyedül a színek sokféleségét hiányolom, szerintem ilyenkor is lenne értelme túllépni a piros-arany-ezüst-fehér-zöld vonalon.

Jó válogatást!

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: