2014-11-25

2015: Mi lesz az év színe?


Színtrend-előrejelzésünk ebben az évben is jelentkezik. Ahogy azt megszokhattuk, a Dulux mögött álló AkzoNobel festékgyártó dizájn- és trendszakértői is összedugták a fejüket és 2015 Év Színének...
a Copper orange árnyalatot (50YR 36/263) vagyis a Réz narancsszínt választották. A Colour Futures minden évben egy domináns trendet jelentet meg, amely inspirációként szolgál az öt színtrend megalkotásához a lakberendezés, építészet, divat és a design területén.

Ez a rezes narancs árnyalat kétségkívül új irányt képvisel az elmúlt évek türkizes, indigókékes, tengerzöldes trendjei után, amiről itt, a blogon is beszámoltam (és ami általában minket otthon körülvesz). Az új szín barátságos és meleg árnyalatnak mondható, de lakberendezés szempontjából elég érzékeny, nem mindegy milyen színnel kombináljuk. A fáradt színek könnyen maguk alá temetik, de fehérrel elegáns lehet, és igazán az élénkebb kontrasztok állnak jól neki.











Ha további részletek érdekelnek titeket a trendekkel és árnyalatokkal kapcsolatban, a Colour Futures 2015 kiadványban olvashattok róla. 

Fotók: Dulux

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: