2014-09-11

Falra fel! Mintázás stencillel



Nemrég új webáruház indult Decor Labor néven, ahol saját tervezésű és gyártású stencilek közül válogathattok. Ez a díszítő technika korántsem ismeretlen a kreatív körökben, de tény és való, kevésbé elterjedt. Kézügyességet nem igényel, inkább precizitást, jó ízlést, hogy a mintavariációk adta lehetőségek közül a leginkább hozzánk (lakáshoz) illőt válasszuk,és pontosan dolgozzunk a stencillel és a festékkel. Ez sem különösebben nehéz, hiszen a technika kulisszatitkai néhány tutorial videó és/vagy leírás segítségével könnyen megismerhető. A webshophoz egy blog is tartozik, itt lehet okosodni, mielőtt nekiesnénk a falnak, padlónak vagy egy textildarabnak, az oldalon ajánlott festékekkel ugyanis számos felületet dekorálhatunk.  


Ha stenciles mintázásról gyerekkorunk hengerelt mintás falai jutnak eszünkbe, nem járunk messze az igazságtól. akkor nem tűnt túl divatosnak,most viszont újra előtérbe került, főleg, ha valamilyen vintage hangulatú enteriőrt álmodunk meg magunknak. Régi festőhengerek néha feltűnnek a netes aukciós portálokon vagy az Ecserin, ha igazi retro feelinget akarunk, érdemes vadászni rájuk.









A Decor Labor stenciljeivel készült textilpárnás dekorvariációkat Juditu és Bardócz Évi blogján is találtok:



A Decor Labor is szeretné összegyűjteni és közkinccsé tenni ezeket a festőhengeres dekorációkat, itt olvashatjátok a felhívásukat.
"A játék célja olyan fotók összegyűjtése, majd közkinccsé tétele, amelyeken hengerelt mintás falak szerepelnek. Fontos, hogy ez nem egy nyereményjáték! Az összegyűjtött képekből egy archívumot szeretnénk létrehozni, amelyet később folyamatosan bővítenénk. A hengerkészítő iparos szakma mára már ugyanis szinte teljesen megszűnt, így egyre kevesebb festőhenger szerezhető be. Segíts nekünk abban, hogy megőrizzük a következő nemzedék számára ezt a kincset, - légy részese Te is az archívum létrehozásának! Ha képpel nem tudsz hozzájárulni a gyűjtéshez, segíts nekünk egy megosztással!" A képeket a facebook oldalukra várják.




Ha tetszett a poszt, csatlakozz Te is a Kedvenc Otthon facebook oldalához, az aktualitásokért és extra tartalomért!



Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: